Topstuk maakt veiling ook voor kunstliefhebbers interessant

De werkgroep Fortuna Veiling is enorm trots dat enkele dagen voor de Veiling-avond een werkelijk pronkstuk toegevoegd mag worden aan de kavellijst!

Via een zakenrelatie van Jan Preuninger werd ons een origineel werk van Frank Gude aangeboden. Het kunstwerk is 115 x 135 cm groot en heeft als titel ‘WK 2006’. De primaire kleuren, een opwindend avontuur, het schilderen beweegt, dat is het gevoel je moet hebben met dit prachtige kunstwerk van het Nederlands Elftal.

De in 1950 te Amsterdam geboren kunstenaar Frank Gude, groeide op in de wereld van de grafische kunst, zijn vader had een grafisch bedrijf. Nadat hij de opleiding aan de academie van de grafische kunst te Amsterdam had gevolgd, stortte hij zich volledig op het schilderen en het maken van zeefdrukken en litho’s.
Het impressionisme, zijn liefde voor de sport kwamen op jonge leeftijd direct tot uiting. De figuratie is beweeglijk en speels.
Diverse werken zijn gerealiseerd onder andere voor:
Philip Morris, City Hall Heerhugowaard, Mazda, Nationale Nederlanden, Renault Nederland, Mercedes Benz, FC Ajax, General Motors, Philips, DHL, Alfa Romeo, Floriade 2002 Bridge of Life. Sportkalender o.a. Sparta-Renault.
Replica’s van dit kunstwerk worden verkocht voor zo’n 50 euro. Maar dit originele exemplaar moet daar zeker een veelvoud van op kunnen brengen. We zijn benieuwd of er kunstliefhebbers onder onze leden zijn.
frank-gude

Plaats een reactie