Wat maakt een clinic van de A1/A2 zo leuk?

Niels van der Steuijt is al jarenlang de succesvolle trainer/coach van de A1/A2 van Fortuna. En ieder jaar heeft Niels ook met veel plezier zijn diensten beschikbaar gesteld als veilingitem voor de Fortuna veiling. De organisatie van de veiling is dan ook blij dat ook voor de 2014-editie we weer een clinic onder leiding van Niels op de kavellijst mochten noteren. Meetrainen met de A1 en A2, wat is daar nou zo leuk aan voor de kinderen van Fortuna? Lees het verhaal van de E2 van vorig jaar en u weet waarom u dit jaar als ouders van een jeugdteam weer de portomonnees bij elkaar moet trekken en mee moet gaan bieden op dit geweldige item.

Fortuna A1/A2 verzorgt clinic voor E2

(Eerder gepubliceerd op donderdag 6 juni 2013)
Voor Fortuna E2 is het veldseizoen ten einde. In de laatste 2 veldwedstrijden was de pijp leeg. Beide wedstrijden werden terecht verloren en hiermee was de veldtitel uit zicht. Gaat het seizoen dan als een nachtkaars uit? Helemaal niet, want er liggen nog veel leuke dingen in het verschiet. Zo gaan de kinderen nog een weekendje met z’n allen naar Duinrell en ook het Fortuna Kamp komt er nog aan.
Maar vanavond was het ook feest voor de kinderen. Tijdens de Nieuwjaarsveiling wist Fortuna E2 namelijk de fel begeerde clinic van Fortuna A1/A2 te bemachtigen. Dit betekende dat de kinderen vanavond eerst pannenkoeken gingen bakken (prima opgewarmd door de gelegenheidskoks Sem en Sven). Nadat de buiken waren gevuld, was het tijd voor de video analyse. Damien Folkerts had de kampioenswedstrijd in de zaal tegen Dijkvogels E1 gefilmd en hier een mooie analyse van gemaakt. Leuk voor de kinderen om zichzelf te zien en voor iedere speler/speelster had Damien een prima tip in petto.Daarna het hoogtepunt. Onder leiding van Niels van der Steuijt gingen de kinderen aan de slag met bal en korf onder begeleiding van de voltallige A1/A2. Er was aandacht voor doorloopballen en schieten en daarna natuurlijk de partijvormen. De Battle of the Twins (Gebroeders Bezemer versus de Boes Brothers met hulp van de rest van de E2) werd met gemak door de Boes Brothers gewonnen. Hierna werd de E2 door een haag van A1/A2-spelers rennend nog gehuldigd en was er ook nog aandacht voor onze trainer/coach Claire van Oosten. Zij moest door haar blessure zichzelf helaas beperken tot foto’s maken. maar ook zij mocht nog door de erehaag heen om uiteindelijk van Fortuna E2 de gouden medaille te ontvangen.

Na de groepsfoto keerden de kinderen moe maar tevreden huiswaarts. Een super leuke en leerzame avond voor de kinderen en we willen dan ook Niels/Damien en de voltallige A1/A2 inclusief begeleiders bedanken voor alle energie die ze hier in hebben gestoken. Het was erg leuk en de kinderen, coaches en ouders hebben met volle teugen genoten!!

Plaats een reactie