Gekocht veilingitem zorgt voor bijzondere ondergrondse ervaring

De organisatie van de Fortuna veiling probeert ieder jaar weer voor veiling items te zorgen die geschikt zijn voor groepen. Want wat is er nou leuker om na de veiling op stap te gaan met een groep vrienden of een clinic te volgen met je hele team?

Vorig jaar was een van de populaire items voor groepen de Rondleiding door de spoortunnel in aanleg. Een uniek kijkje onder de grond, beschikbaar gesteld door Crommelijn en Sander Tetteroo. Een van de deelnemers aan dit uitje, Bruun van der Steuijt, deed er vorig jaar op de Fortuna site verslag van in een aflevering van lopende zaken. Lees het hieronder nog eens na en u weet dat u ook dit jaar weer u vrienden bijeen moet trommelen om te gaan bieden op een van de groepsitems.

LOPENDE ZAKEN IN DE SPO(O)R(T)TUNNEL

Jullie zullen wel denken wat een bijzondere LOPENDE ZAKEN. Dat klopt !

Want tijdens de Nieuwjaarsveiling bood Ed Moerman maar liefst €160 om met een groepje onder leiding van niemand minder dan Sander Tetteroo ondergronds te gaan. Onze spoortunnelloopgroep(mooi woord hè) zal een bedrag overmaken naar de clubkas van totaal  € 200.

Sander heeft een zeer belangrijke taak en heeft als uitvoerder een enorme kennis van datgene wat er momenteel onder Delftse bodem gaande is. Op de site was er al een aankondiging :

De tijdsduur van de rondleiding  zal ongeveer 3 a 4 uur zijn. Dit zal onder begeleiding en met uitleg zijn van Sander zelf. Voor veiligheidsvoorzieningen (helm, schoenen en hesje) zal worden gezorgd. Let op: degene die mee gaan, dienen goed ter been te zijn. Nou dat bleek geen overbodig bericht. Het werd een ware crosstraining, maar we waren met een goed getraind gezelschap.

Jullie zijn natuurlijk naar de deelnemers aan deze Delftse spoortunnelcross op vrijdagmiddag 1 februari. Nou daar gaan we dan : Ed M. –Frank P. – Arno P. – Petra  R.- Roland van P.- Frans vd Z.-Aad R. en Bruun vd S.

Piet vd B. zou aanvankelijk meegaan, maar had helaas andere sportieve activiteiten die met zijn werk te maken hadden . En dat bericht geloven wij natuurlijk.

Verzamelen bij bij infocentrum aan de Barbarasteeg om 13.00 uur en voorzien van laarzen –helmen en spoorzonehesjes op pad.  Sander voorop en die zette meteen de toon. Een stevig tempo bergie op bergie af. We kwamen op plekke waar je normaal gesproken niet mag komen. Sander had ervoor gezorgd dat we via ladders –buizen en provisorische trapjes door alle kruipgaten moesten. Aad R. had een rugzakkie meegenomen waarvan iedereen zich afvroeg waar daar nu precies in zat . Brood voor onderweg? Niets bleek minder waar. Maar Aad had wel last van dat zakkie want hij bleef bijna overal hangen en dat had niets met zijn postuur te maken J .

Na de stevige wandeling werd duidelijk wat ie tijdens de hele cross had meegedragen. Echte Apfelcorner.

Maar eerst nog maar even terug naar onze belevenissen waar Petra R. natuurlijk in goed gezelschap was. Die helm stond Petra perfect en er werd zelfs een fotoshoot van haar gemaakt. Facebook en andere social media zullen prachtige sfeerbeelden gaan geven.

Het is heel bijzonder als onder Delftse grond loopt….begonnen bij de ingang van de tunnel bij de Gamma kwamen we  o.a. onder het Bolwerk en Molen de Roos uiteindelijk uit bij DSM. Inmiddels ligt er zo’n 2,5 km spoortunnel. We hebben Sander meteen maar het voorstel gedaan dat we de tunnel als loopgroep officieel willen openen : “De Delftse Spoortunnelloop”. Indrukwekkend om te zien hoeveel werknemers er ondergronds hun vak uitoefenen. We hebben ook heel veel plezier gehad door alle zaken die we zoal tegenkwamen op onze spoortunnelcross.

Na afloop in de keet  zorgde Sander voor koffie en bier. Daarna met z’n allen naar “De Klomp “op de Binnenwatersloot. Ook daar dorstig weer! Ja en na zo’n stevige cross wil je natuurlijk ook nog wel even iets eten. Frank P. belde alle horecagelegenheden af en uiteindelijk waren we welkom bij “Einstein”. Piet vd B. was inmiddels ook uitgewerkt en schoof bij ons aan. Bij “Einstein”werd het heeeeeeeel gezellig en we hebben er heerlijk gegeten en ook nog wat gedronken natuurlijk. Ook andere gasten genoten mee van ons en dan merk je hoe gezellig het kan zijn op zomaar een vrijdag in februari.

Plaats een reactie